Ai jucat vreodata S.T.A.L.K.E.R? Daca n-ai facut asta pana acum, ar cam fi bine sa te apuci. Daca te intrebi ce se intampla acolo o sa iti explic eu.

S.T.A.L.K.E.R e un shooter frumusel, putin in genul Half-Life(pe asta chiar l-a jucat toata lumea), a carui actiune se petrece prin 2012, dupa vreo 5-6 ani de la un presupus al doilea accident de la Cernobal. Astfel, conform ziarului Libertatea, jocul constituie un fel de ghid de supravietuire pentru anul 2013, si asta pentru ca desi nu a avut loc vreun accident nuclear recent si nici nu se asteapta un asa eveniment curand, suntem pusi in fata pericolului cernobalian.

Cum adica? Pai ai vazut vreodata fisurile din pasajul de la Lujerului? Pe acelasi sistem, au inceput sa apara fisuri si in sarcofagul de beton care acopera reactorul nuclear explodat, motiv pentru care Uniunea Europeana este ingrijorata de prin ’97, si de atunci traieste asa, cu griji, deoarece clopotul din ceramica si sticla ce trebuia construit deasupra sarcofagului a ramas in stadiul de „vom face”. Asa ca, fisurile astea se vor umple cu apa, care mai apoi va patrunde in interiorul sarcofagului, si ulterior in sol si respectiv in panza freatica, si de aici, fiecare isi imagineaza ce vrea.

Iar daca nu vrei sa iti imaginezi, iti spun eu ce o sa se intample: o sa ai de-a face cu  zone radioactive şi cu o gramada de anomali, concentraţii invizibile de energie care te pot omorî în moduri, la care nu s-ar fi gandit macar soldatii sovietici care vor misuna pe toate drumurile. Va trebui sa te feresti de tot felul de animale care si-au pierdut mare parte din piele de ceva timp, cate un poltergeist, oameni soparla, plante carnivore, vaca nebuna, veverite turbate, iepuri vampiri si desigur, testoase ninja!

Dar sti ce e cel mai ingrijorator? Cel mai ingrijorator e ca citesti articolul ala, si mai si crezi ce spune!

Reclame