Oricare cetatean strain, cu ceva in cap, in afara de tarate, poate sa iti spuna 3 nume, fara sa se gandeasca prea mult, daca vine vorba despre Romania: Nadia Comaneci, Hagi si Ceausescu. E clar, nu ne mandrim cu ei in egala masura. Nu il ridica nimeni in slavi pe Ceausescu dar ce sa fim rai; n-a fost chiar Idi Amin. Cat despre Hagi si Nadia… numai cuvinte de lauda… din cand in cand. Cei mai multi dintre noi i-au si uitat.

Cand am auzit ultima data de Nadia Comaneci? Cand a murit ta-su!(Dumnezeu sa-l ierte) In rest? nu as putea sa imi amintesc cu exactitate. As vrea sa spun ca e doar o pagina in cartea de istorie, dar as exagera, nici macar acolo nu e, cel putin nu in cartile noastre, unde primul zece din istoria gimnasticii moderne nu merita mentionat, chiar daca l-a obtinut o romanca.

Asta nu e o problema. Si-au amintit englezii de ea si o sa numeasca o statie de metrou „Nadia Comaneci.” Nu-i vorba, suntem mandrii si de Petrache Poenaru sau Dimitrie Leonida, dar nu cred ca e cazul sa asteptam sa moara cineva ca se ne amintim de adevarata valoare a sa. Serios!

Poate o sa se numeasca Hagi sau Nadia una din statiile din Drumul Taberei, ca sunt ale naibii de multe!